Appel-basilicumsorbet met frambozen
Aan de slag
Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. Laten afkoelen. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.
Appel-basilicumsorbet met frambozen
nagerecht
null personen
155 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. Laten afkoelen. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 groene appels (Granny Smith)
100 ml appelsap
100 g witte basterdsuiker
2 zakjes verse basilicum
125 g frambozen
Dit heb je nodig
keukenmachine
ijsbolletjeslepel