Nectarinetaartjes
Aan de slag
Bladerdeeg uitgespreid op werkvlak in 10 min. laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en 1 el oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In kom amandelspijs met vork losmaken en 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche erdoor mengen. Nectarines wassen, droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Elke nectarinehelft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met deegroller beetje uitrollen, tot rechthoekige vorm. Spijsmengsel erover uitstrijken, 1 cm van rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. Amandelen en suiker erover strooien. In oven taartjes in 15-20 min. goudbruin en gaar bakken. Op vier bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Nectarinetaartjes
nagerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Bladerdeeg uitgespreid op werkvlak in 10 min. laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en 1 el oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In kom amandelspijs met vork losmaken en 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche erdoor mengen. Nectarines wassen, droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Elke nectarinehelft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met deegroller beetje uitrollen, tot rechthoekige vorm. Spijsmengsel erover uitstrijken, 1 cm van rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. Amandelen en suiker erover strooien. In oven taartjes in 15-20 min. goudbruin en gaar bakken. Op vier bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes roomboterbladerdeeg
½ sinaasappel
100 g amandelspijs
4 eetlepels crème fraîche
4 nectarines
1 zakje amandelschaafsel
1 eetlepel suiker
Dit heb je nodig
bakplaat, ingevet