Pasteitjes met zalmragout
Aan de slag
Oven op 160 °C voorverwarmen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Deksels van pasteibakjes lossnijden en pasteitjes in oven volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Prei schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. Zalm laten uitlekken, graatjes en velletjes verwijderen en met vork zalm losmaken. In sauspan boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerende nog 1 min. zachtjes bakken. Visfond erbij schenken en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Roomkaas toevoegen en mengen. Zalm en prei erdoor scheppen. Ragout met zout en peper op smaak brengen. Pasteibakjes over vier borden verdelen, ragout erin en erover scheppen en afdekken met dekseltjes. Met sperziebonen serveren.
Pasteitjes met zalmragout
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven op 160 °C voorverwarmen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Deksels van pasteibakjes lossnijden en pasteitjes in oven volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Prei schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. Zalm laten uitlekken, graatjes en velletjes verwijderen en met vork zalm losmaken. In sauspan boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerende nog 1 min. zachtjes bakken. Visfond erbij schenken en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Roomkaas toevoegen en mengen. Zalm en prei erdoor scheppen. Ragout met zout en peper op smaak brengen. Pasteibakjes over vier borden verdelen, ragout erin en erover scheppen en afdekken met dekseltjes. Met sperziebonen serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 dozen pasteibakjes
800 g sperziebonen
1 dunne prei
2 blikjes roze zalm
75 g boter
75 g bloem
1 pot visfond
1 pakje roomkaas met bieslook