Thaise biefstuksalade
Aan de slag
Rooster in een droge koekenpan de rauwe rijstkorrels goudbruin. Laat op een bordje afkoelen. Wrijf in een vijzel de rijstkorrels fijn. Meng de currypasta en de olie en bestrijk hiermee de biefstuk. Laat de smaken 5 min. intrekken.
Schil de mango met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in grove stukken. Verwijder de harde takjes van de waterkers. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verhit een grillpan en rooster in een grillpan de biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé, keer regelmatig. Roer in een kom het limoensap, de limoenrasp, rode peper, sojasaus, vissaus en basterdsuiker tot een dressing. Snijd de biefstuk in plakjes en schep door de dressing. Snijd de bosui in brede ringetjes.Meng de waterkers, mango en bosui erdoor. Verdeel de biefstuksalade over grote, wijde kommen en strooi de rijstpoeder erover.
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Thaise biefstuksalade
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rooster in een droge koekenpan de rauwe rijstkorrels goudbruin. Laat op een bordje afkoelen. Wrijf in een vijzel de rijstkorrels fijn. Meng de currypasta en de olie en bestrijk hiermee de biefstuk. Laat de smaken 5 min. intrekken.
Schil de mango met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in grove stukken. Verwijder de harde takjes van de waterkers. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Verhit een grillpan en rooster in een grillpan de biefstuk in 4-6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé, keer regelmatig. Roer in een kom het limoensap, de limoenrasp, rode peper, sojasaus, vissaus en basterdsuiker tot een dressing. Snijd de biefstuk in plakjes en schep door de dressing. Snijd de bosui in brede ringetjes.Meng de waterkers, mango en bosui erdoor. Verdeel de biefstuksalade over grote, wijde kommen en strooi de rijstpoeder erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g witte rijst
1 el Thaise rode currypasta
2 el traditionele olijfolie
200 g kogelbiefstukken
1 verse mango
75 g waterkers
1 limoen
1 rode peper
2 el sojasaus
2 el vissaus
½ el donkere basterdsuiker
3 bosuien
Dit heb je nodig
vijzel