Kip met broccoli en pompoenpitten
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie mengen met gember, sojasaus, basterdsuiker, kaneel en sherry. In pan sojamengsel aan de kook brengen. Kipfilets in sojamengsel leggen en in 15 min. zachtjes gaarkoken, af en toe keren. Intussen in grote pan water aan de kook brengen. In stoommandje of in vergiet broccoli boven kokend water in 8 min. beetgaar stomen. In droge koekenpan pompoenpitten kort roosteren en laten afkoelen. Peen, helft van pompoenpitten en citroensap door zilvervliesrijst roeren. Kipfilets uit saus nemen en in schuine plakken snijden. Saus op smaak brengen met (zout en) peper. Rijst en broccoli over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erover schenken. Rest van pompoenpitten over bord strooien.
Kip met broccoli en pompoenpitten
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Olie mengen met gember, sojasaus, basterdsuiker, kaneel en sherry. In pan sojamengsel aan de kook brengen. Kipfilets in sojamengsel leggen en in 15 min. zachtjes gaarkoken, af en toe keren. Intussen in grote pan water aan de kook brengen. In stoommandje of in vergiet broccoli boven kokend water in 8 min. beetgaar stomen. In droge koekenpan pompoenpitten kort roosteren en laten afkoelen. Peen, helft van pompoenpitten en citroensap door zilvervliesrijst roeren. Kipfilets uit saus nemen en in schuine plakken snijden. Saus op smaak brengen met (zout en) peper. Rijst en broccoli over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erover schenken. Rest van pompoenpitten over bord strooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
3 eetlepels zonnebloemolie
2 cm verse gemberwortel
100 ml lichte sojasaus
2 eetlepels donkere basterdsuiker
1 theelepel kaneel
6 eetlepels droge sherry
400 g kipfilet
600 g broccoli
6 eetlepels pompoenpitten
150 g peen julienne
1 eetlepel citroensap