Koolvis uit de oven met worteltjes
Leuk idee voor een heerlijk avondje: speel de hele avond Hollandse spellen en serveer er deze Hollandse kost bij!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de stukken bevroren vis in de ovenschaal. Verkruimel het brood. Hak de knoflook fijn. Meng het broodkruim met de knoflook en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel dit mengsel over de vis en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat de vis in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden.
Schil intussen de wortels en laat er een stukje groen aanzitten. Breng in een hapjespan het water met 2 eetlepels olijfolie, de komijn en zout naar smaak aan de kook.
Voeg de wortels toe en stoof ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Kook intussen ook de aardappels in ruim kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Serveer de koolvis met de komijnworteltjes en de gekookte aardappels.
Koolvis uit de oven met worteltjes
Leuk idee voor een heerlijk avondje: speel de hele avond Hollandse spellen en serveer er deze Hollandse kost bij!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de stukken bevroren vis in de ovenschaal. Verkruimel het brood. Hak de knoflook fijn. Meng het broodkruim met de knoflook en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel dit mengsel over de vis en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat de vis in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden.
Schil intussen de wortels en laat er een stukje groen aanzitten. Breng in een hapjespan het water met 2 eetlepels olijfolie, de komijn en zout naar smaak aan de kook.
Voeg de wortels toe en stoof ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Kook intussen ook de aardappels in ruim kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Serveer de koolvis met de komijnworteltjes en de gekookte aardappels.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries koolvisfilets
2 sneetjes oud witbrood
2 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
1 bos bospeen
1 el gemalen komijn
100 ml water
1 kg vastkokende aardappel