Asperges met ham, ei en botersaus
Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier met ham, ei en botersaus.
Aan de slag
Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Asperges met ham, ei en botersaus
Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier met ham, ei en botersaus.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende kriel in de schil
2 kg verse witte asperges
6 middelgrote scharreleieren
125 g ongezouten roomboter
12½ g verse bieslook
15 g verse krulpeterselie
200 g plakjes achterham
Dit heb je nodig
dunschiller
magnetron