Hammetje met pruimen van Steven Fontein
Aan de slag
Leg de hamlappen elk tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze met een pan wat dunner. Meng de hamlappen met de wijnazijn, knoflook, peper, zout en de tijm. Laat het vlees even marineren.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin 1 gesnipperde ui en het pepertje 2 minuten. Bak de boerenkool 5 minuten mee.
Fruit in een ander pannetje 1 ui in 1 eetlepel olie. Haal de pruimen uit de tuttifrutti (rest wordt niet gebruikt) en pureer de pruimen met de gefruite ui en wat peper en zout grof in de keukenmachine.
Bestrijk een hamlap met mosterd. Leg daarop een plak ham en spreid de helft van de vulling erover uit. Rol het vlees om de vulling en bind het rolletje met keukentouw vast. Maak zo nog een rolletje. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en braad de hammetjes rondom bruin en gaar in ca. 20 minuten.
Pureer de boerenkool met de geitenkaas in de keukenmachine. Spreid een vel filodeeg uit. Leg diagonaal een reep boerenkool op het deeg. Sla de punten van het deeg over de vulling en rol het deeg op. Herhaal dit met de andere vellen deeg. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de boerenkoolkrokantjes in ca. 4 minuten gaar en krokant. Bak in een andere pan het vetspek zachtjes uit.
Neem het vlees uit de pan, fruit de resterende ui in het bakvet. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dit even flink koken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en rangschik ze op borden. Lepel er wat balsamicojus over. Snijd 4 krokantjes schuin door en leg ze tegen het vlees aan. Strooi de spekjes op het bord. Serveer de rest apart erbij.
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Leg de hamlappen elk tussen twee velletjes plasticfolie en sla ze met een pan wat dunner. Meng de hamlappen met de wijnazijn, knoflook, peper, zout en de tijm. Laat het vlees even marineren.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin 1 gesnipperde ui en het pepertje 2 minuten. Bak de boerenkool 5 minuten mee.
Fruit in een ander pannetje 1 ui in 1 eetlepel olie. Haal de pruimen uit de tuttifrutti (rest wordt niet gebruikt) en pureer de pruimen met de gefruite ui en wat peper en zout grof in de keukenmachine.
Bestrijk een hamlap met mosterd. Leg daarop een plak ham en spreid de helft van de vulling erover uit. Rol het vlees om de vulling en bind het rolletje met keukentouw vast. Maak zo nog een rolletje. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en braad de hammetjes rondom bruin en gaar in ca. 20 minuten.
Pureer de boerenkool met de geitenkaas in de keukenmachine. Spreid een vel filodeeg uit. Leg diagonaal een reep boerenkool op het deeg. Sla de punten van het deeg over de vulling en rol het deeg op. Herhaal dit met de andere vellen deeg. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de boerenkoolkrokantjes in ca. 4 minuten gaar en krokant. Bak in een andere pan het vetspek zachtjes uit.
Neem het vlees uit de pan, fruit de resterende ui in het bakvet. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dit even flink koken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het vlees in plakken en rangschik ze op borden. Lepel er wat balsamicojus over. Snijd 4 krokantjes schuin door en leg ze tegen het vlees aan. Strooi de spekjes op het bord. Serveer de rest apart erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g hamlappen
0 ca. 100 ml witte wijnazijn
3 teentjes knoflook
4 takjes tijm
0 ca. 300 ml olijfolie
3 uien
1 rode peper
1 zak boerenkool
1 zak tuttifrutti
3 eetlepels Zaanse mosterd
2 plakken rauwe ham
125 g zachte geitenkaas
0 ca. 125 g vetspek
8 vellen filobladerdeeg
0 ca. 50 ml balsamicoazijn
Dit heb je nodig
plasticfolie
keukenmachine
keukentouw