Passievruchtenrol
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Breek de eieren in een hittebestendige kom, hang die boven de pan met heet water (de kom mag het water niet raken). Klem de kom vast en draai het vuur laag. Voeg een mespunt zout en 125 gram poedersuiker aan de eieren toe. Klop het geheel 10 minuten met de mixer tot een dikke, luchtige crème. Haal de kom van het vuur, zeef de bloem en maizena erboven en spatel dit er snel door. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk het uit tot een rechthoek van 30 x 35 centimeter. Bak het geheel in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Neem het deeg uit de oven en leg het op zijn kop op het aanrecht (bovenkant moet buitenkant worden). Wacht 2-3 minuten, rol het deeg op en laat het afkoelen. Rol het afgekoelde deeg voorzichtig uit. Meng de munt met de mascarpone en verdeel dit over het deeg. Lepel de passievruchten leeg, schep het vruchtvlees op de mascarpone en rol het deeg weer op. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Passievruchtenrol
nagerecht
null porties
140 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Breek de eieren in een hittebestendige kom, hang die boven de pan met heet water (de kom mag het water niet raken). Klem de kom vast en draai het vuur laag. Voeg een mespunt zout en 125 gram poedersuiker aan de eieren toe. Klop het geheel 10 minuten met de mixer tot een dikke, luchtige crème. Haal de kom van het vuur, zeef de bloem en maizena erboven en spatel dit er snel door. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk het uit tot een rechthoek van 30 x 35 centimeter. Bak het geheel in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Neem het deeg uit de oven en leg het op zijn kop op het aanrecht (bovenkant moet buitenkant worden). Wacht 2-3 minuten, rol het deeg op en laat het afkoelen. Rol het afgekoelde deeg voorzichtig uit. Meng de munt met de mascarpone en verdeel dit over het deeg. Lepel de passievruchten leeg, schep het vruchtvlees op de mascarpone en rol het deeg weer op. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 eieren
175 g poedersuiker
75 g patentbloem
25 g maizena
3 passievruchten
1 zakje verse munt
200 ml mascarpone (kaas)
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier