Tonijnballetjes
bewaar
bewaar

Tonijnballetjes

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn. Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin. Lekker met een dip van yoghurt, op smaak gebracht met fijngesneden peterselie, zout en (versgemalen) peper.

algemeenWil je de tonijnballetjes warmhouden, vervoer ze dan in aluminiumfolie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tonijnballetjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig