Couscous met zeven groenten
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een grote braadpan tot hij bruin kleurt. Doe het lamsvlees met de ui, gemberpoeder en saffraan erbij en braad het op middelhoog vuur al omscheppend even aan tot het lichtbruin kleurt. Voeg water toe tot alles 3 cm onder staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes doorkoken.
Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd samen meet de wortel in stukken van 5 cm. Schil en snijd de aardappelen in 6 stukken en de tomaten in vieren. Schep de peen, aardappel, pompoen, tomaat en kikkererwten bij het lamsvlees in de pan. Laat op laag vuur weer 30 min. zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt 10 min. al omscheppend op hoog vuur tot het rul en bruin is. Snijd de courgettes in stukken van 5 cm en schep die met het gehakt en de rozijnen bij het lamsvlees en de groenten in de pan. Laat 20-30 min. zachtjes doorkoken. Breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de couscous als een bergje in een grote schaal. Schep het vlees en de groenten met een schuimspaan uit de pan en schik ze rond de couscous. Klop de sambal oelek door 2 soeplepels kookvocht. Serveer dit bij de couscous. Schenk de rest van het kookvocht over de groenten en de couscous.
Couscous met zeven groenten
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
135 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een grote braadpan tot hij bruin kleurt. Doe het lamsvlees met de ui, gemberpoeder en saffraan erbij en braad het op middelhoog vuur al omscheppend even aan tot het lichtbruin kleurt. Voeg water toe tot alles 3 cm onder staat. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes doorkoken.
Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd samen meet de wortel in stukken van 5 cm. Schil en snijd de aardappelen in 6 stukken en de tomaten in vieren. Schep de peen, aardappel, pompoen, tomaat en kikkererwten bij het lamsvlees in de pan. Laat op laag vuur weer 30 min. zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt 10 min. al omscheppend op hoog vuur tot het rul en bruin is. Snijd de courgettes in stukken van 5 cm en schep die met het gehakt en de rozijnen bij het lamsvlees en de groenten in de pan. Laat 20-30 min. zachtjes doorkoken. Breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de couscous als een bergje in een grote schaal. Schep het vlees en de groenten met een schuimspaan uit de pan en schik ze rond de couscous. Klop de sambal oelek door 2 soeplepels kookvocht. Serveer dit bij de couscous. Schenk de rest van het kookvocht over de groenten en de couscous.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 grote uien
100 g ongezouten roomboter
500 g lamslappen
2 tl gemalen gember
50 mg saffraan
500 g verse pompoen
500 g winterpeen
500 g vastkokende aardappelen
3 tomaten
200 g kikkererwten in blik
2 el traditionele olijfolie
350 g rundergehakt
500 g courgette
200 g rozijnen
500 g couscous
1 el sambal oelek