Biefstuk met balsamico en paddenstoelen
Aan de slag
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel de knoflook en snijd fijn.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit ⅓ van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken ca. 4-6 min. bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Bak de helft van de knoflook en de champignons 3 min. in het bakvet van de biefstukken. Voeg de azijn, het water en het bouillontablet toe. Roer door tot het tablet is opgelost. Voeg de boter klontje voor klontje toe terwijl je roert met een garde. Voeg het volgende klontje pas toe als de vorige is opgenomen. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een wok en bak de rest van de knoflook en spinazie 3 min. tot de spinazie geslonken is. Verdeel de rijst over 4 borden. Leg de spinazie ernaast en de biefstuk erop. Verdeel de saus erover en serveer.
Biefstuk met balsamico en paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
618 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel de knoflook en snijd fijn.
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit ⅓ van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken ca. 4-6 min. bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Bak de helft van de knoflook en de champignons 3 min. in het bakvet van de biefstukken. Voeg de azijn, het water en het bouillontablet toe. Roer door tot het tablet is opgelost. Voeg de boter klontje voor klontje toe terwijl je roert met een garde. Voeg het volgende klontje pas toe als de vorige is opgenomen. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een wok en bak de rest van de knoflook en spinazie 3 min. tot de spinazie geslonken is. Verdeel de rijst over 4 borden. Leg de spinazie ernaast en de biefstuk erop. Verdeel de saus erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
250 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
4 biefstukken
75 g ongezouten roomboter
2 el balsamicoazijn
100 ml kokend water
½ vleesbouillontablet
2 tl mosterd
800 g verse spinazie
Dit heb je nodig
wok
aluminiumfolie