Spaanse rijstschotel met kip en garnalen
Aan de slag
Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Spaanse rijstschotel met kip en garnalen
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken. Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Bak in een braadpan de salami zachtjes uit. Schep de kipfilet erdoor en bak in 5 min. lichtbruin. Bak de ui en tomatenblokjes 2 min. mee. Strooi de paprikapoeder erover en schenk ⅓ van de bouillon erbij.
Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Roer de paprika, sperziebonen en rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en rijst in een open pan in 15-20 min. zachtjes gaar laten worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen. Schep de garnalen door de rijstschotel en verwarm 2-3 min. mee. Snijd de peterselie fijn en strooi over de schotel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g salami
200 g kipfilet
1 ui
400 ml tomatenblokjes
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
1 tl milde paprikapoeder
1 rode paprika
250 g koelverse gebroken sperziebonen
325 g witte snelkookrijst
100 g verse gepelde roze garnalen
2 el verse peterselie