Sjalottensoep met jeneverbessen
Aan de slag
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de tijm, de jeneverbessen en de laurier toe en laat in 15 min. op laag vuur goudbruin worden. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat 5 min. inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar min. op laag vuur zachtjes koken. Verwijder de jenerverbessen, tijm en laurier en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de slagroom erin en bestrooi met bieslook.
Sjalottensoep met jeneverbessen
voorgerecht
null personen
135 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de tijm, de jeneverbessen en de laurier toe en laat in 15 min. op laag vuur goudbruin worden. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat 5 min. inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een paar min. op laag vuur zachtjes koken. Verwijder de jenerverbessen, tijm en laurier en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de slagroom erin en bestrooi met bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
250 g sjalotten
2 tenen knoflook
3 takjes tijm
10 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
500 ml kippenbouillon
50 ml slagroom
½ zakje bieslook
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine