Shoarma ovenschotel met knoflookpuree
Heerlijk om een grote opscheplepel in te zetten!
Aan de slag
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappelen in een diepe pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het vlees 3 min. Voeg de groente toe en roerbak 8 min. Schep het vlees en de groente in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de knoflook en de ui aan de hete aardappelen toe en stamp het fijn. Klop het ei erdoor. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over het vleesmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat het lichtbruin worden onder de hete grill.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Shoarma ovenschotel met knoflookpuree
Heerlijk om een grote opscheplepel in te zetten!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappelen in een diepe pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het vlees 3 min. Voeg de groente toe en roerbak 8 min. Schep het vlees en de groente in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de knoflook en de ui aan de hete aardappelen toe en stamp het fijn. Klop het ei erdoor. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over het vleesmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat het lichtbruin worden onder de hete grill.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g verse stamppotaardappelen
2 uien
4 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
350 g shoarmavlees
750 g diepvries Italiaanse roerbakgroente
1 middelgroot ei
150 g gemalen belegen kaas 30+
Dit heb je nodig
lage ovenschaal