Gehaktballen en rode bietjes met peper
Aan de slag
Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd. Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.
Verhit ¾ van de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe. Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.
Smelt de rest van de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.
Gehaktballen en rode bietjes met peper
hoofdgerecht
null personen
614 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd. Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.
Verhit ¾ van de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe. Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.
Smelt de rest van de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 snee bruinbrood
1 middelgroot scharrelei
5 g gehaktkruiden
1 el Franse mosterd
350 g rundergehakt
800 g vastkokende aardappelen
4 el ongezouten roomboter
18 g jus
250 ml kraanwater
800 g geraspte bietjes
25 g verse bieslook