Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
Aan de slag
Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken. Bestrijk de gamba's met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper. Gril de gamba's in 3-5 minuten rondom goudbruin. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
voorgerecht
null personen
70 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de currypasta tot deze begint te geuren. Schenk de kippenbouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Schep 1 theelepel citroenrasp door de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken. Bestrijk de gamba's met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zeezout en chilipeper. Gril de gamba's in 3-5 minuten rondom goudbruin. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, hang de garnaal over de rand. Bestrooi met de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 theelepel Indiase currypasta
500 ml kippenbouillon
½ blikje kokosmelk
1 citroen
8 zoetwater-reuzengarnalen groot
1 theelepel zeezout
½ theelepel chilipeper
1 eetlepel korianderblaadjes
Dit heb je nodig
grillpan