Grove erwtensoep met soepstengels
bewaar
bewaar

Grove erwtensoep met soepstengels

1 uur bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Spek en stukjes vlees (uit pakket) met erwten en 2 l koud water aan de kook brengen. Ca. 60 min. op laag vuur zachtjes laten koken. Laatste 10 min. worst en soepgroenten toevoegen en laten meekoken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen oven voorverwarmen op 200 °C. Ei loskloppen. Elk vel bladerdeeg bestrijken met wat losgeklopt ei en in 6 repen snijden. Bestrooien met (grof) zout en (grofgemalen) peper. Repen op bakplaat in midden van hete oven plaatsen en in ca. 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Worst en spek uit pan kleinsnijden. Soep, worst en spek over 4 grote soepkommen verdelen. Soepstengels er apart bijgeven.

Bladerdeegstengels maken

Instructievideo - 01:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Grove erwtensoep met soepstengels

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig