Rodekooltaartje met geitenkaas en pijnboompitten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de springvorm met het bladerdeeg en plak de overlappende delen (met een beetje water) aan elkaar. Leg er een laagje bakpapier op en leg daar bovenop de steunvulling (op deze manier kunt u de taartbodem bakken zonder vulling). Bak de taartbodem 10 minuten. Neem de springvorm uit de oven, verwijder de steunvulling en laat de oven aanstaan.
Roer de eieren door de aardappelpuree en verdeel het mengsel over de bodem. Laat de rodekool uitlekken en verdeel deze over de aardappelpuree. Leg de plakjes geitenkaas erop en de pijnboompitten, druppel er wat olijfolie over en verwarm de taart nog 15-20 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en bestrooi hem met wat tijm en peper naar smaak. Lekker met een rucolasalade.
Rodekooltaartje met geitenkaas en pijnboompitten
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de springvorm met het bladerdeeg en plak de overlappende delen (met een beetje water) aan elkaar. Leg er een laagje bakpapier op en leg daar bovenop de steunvulling (op deze manier kunt u de taartbodem bakken zonder vulling). Bak de taartbodem 10 minuten. Neem de springvorm uit de oven, verwijder de steunvulling en laat de oven aanstaan.
Roer de eieren door de aardappelpuree en verdeel het mengsel over de bodem. Laat de rodekool uitlekken en verdeel deze over de aardappelpuree. Leg de plakjes geitenkaas erop en de pijnboompitten, druppel er wat olijfolie over en verwarm de taart nog 15-20 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en bestrooi hem met wat tijm en peper naar smaak. Lekker met een rucolasalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 vellen bladerdeeg
2 eieren
200 g aardappelpuree
250 g gekookte rodekool met stukjes appel
3 plakjes geitenkaas met honing
25 g geroosterde pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
2 takjes tijm
Dit heb je nodig
kleine springvorm (doorsnede 18 cm), bekleed met bakpapier
steunvulling (bijvoorbeeld rijst, gedroogde bonen of gedroogde kikkererwten)
bakpapier