Risotto met geroosterde paprika en spinazie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen. Meng de paprika in een kom met de olie en zeezout. Spreid de paprika uit op de bakplaat en rooster in het midden van de oven ca. 20 min. Laat de paprika in een afgesloten plastic zak afkoelen, trek daarna de (zwarte) velletjes er met een scherp mesje af.
Verhit in een wok ⅓ van de boter en laat de spinazie in 5 min. al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet afkoelen, en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Smelt in een kleine braadpan ⅓ van de boter en fruit daarin de ui, knoflook en bleekselderij 2 min. Voeg de rijst toe en bak al roerend 1 min. mee.
Schenk de wijn in de pan en laat al roerend op matig vuur verdampen. Voeg de hete bouillon in gedeelten aan de rijst toe (pas nieuwe scheut erbij schenken als vorige door rijst is opgenomen). Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar worden. Voeg de laatste 5 min. de paprika en spinazie toe.
Rasp de schapenkaas. Roer de schapenkaas en de rest van de boter op het allerlaatst door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat de rijst 2 min. rusten.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met geroosterde paprika en spinazie
bijgerecht
null personen
455 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen. Meng de paprika in een kom met de olie en zeezout. Spreid de paprika uit op de bakplaat en rooster in het midden van de oven ca. 20 min. Laat de paprika in een afgesloten plastic zak afkoelen, trek daarna de (zwarte) velletjes er met een scherp mesje af.
Verhit in een wok ⅓ van de boter en laat de spinazie in 5 min. al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet afkoelen, en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Smelt in een kleine braadpan ⅓ van de boter en fruit daarin de ui, knoflook en bleekselderij 2 min. Voeg de rijst toe en bak al roerend 1 min. mee.
Schenk de wijn in de pan en laat al roerend op matig vuur verdampen. Voeg de hete bouillon in gedeelten aan de rijst toe (pas nieuwe scheut erbij schenken als vorige door rijst is opgenomen). Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar worden. Voeg de laatste 5 min. de paprika en spinazie toe.
Rasp de schapenkaas. Roer de schapenkaas en de rest van de boter op het allerlaatst door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat de rijst 2 min. rusten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
2 el traditionele olijfolie
3 el ongezouten roomboter
300 g verse spinazie
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
200 g risottorijst
100 ml witte wijn
500 ml groentebouillon van tablet
50 g Pecorino Romano