Tarte tatin met ananas en chilisiroop
Tropisch met een beetje pit. We love it.
Aan de slag
Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 min. zachtjes trekken. Neem de rode peper met een tang uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern. Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren. Schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 min. afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over.
Tarte tatin met ananas en chilistroop
Instructievideo - 01:38 min.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Tarte tatin met ananas en chilisiroop
Tropisch met een beetje pit. We love it.
nagerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de suiker in het water op laag vuur tot siroop. Voeg de peper aan de siroop toe en laat 15 min. zachtjes trekken. Neem de rode peper met een tang uit de siroop. Snijd het steeltje van de peper en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de helft van de peper in stukjes en roer ze door de chilisiroop. Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 schijven van de ananas. Verwijder met een scherp mesje de schil en de harde kern. Laat de rest van de suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren. Schenk het voorzichtig in de vormpjes. Leg in elk vormpje een ananasring. Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in. Prik het deeg in met een vork. Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven 5 min. afkoelen en keer ze om op 4 (dessert)borden. Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje van de zelfgemaakte chilisiroop over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
275 g kristalsuiker
250 ml kraanwater
1 rode peper
1 ananas
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
4 bollen vanilleroomijs
Dit heb je nodig
eenpersoonstaartvormpjes (Ø 10 cm)