Pindasaus basisrecept (satésaus)
Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.
15 min. bereiden
10 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.
Pindasaus maken
Instructievideo - 00:51 min.
Pindasaus basisrecept (satésaus)
Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.
bijgerecht
null personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
1 teen knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 el traditionele olijfolie
4 el pindakaas met stukjes noot
200 ml kokosmelk
2 el ketjap manis
1 tl gemalen komijn
2 tl sambal oelek
1 el verse koriander