Kidneybonensalade
Aan de slag
Spoel 1 blik kidneybonen (400 g) af in een vergiet. Snijd van 2 sinaasappels de onder- en bovenkant, zet ze rechtop op een werkvlak en snijd de schil er dik af, tot op het vlies. Snijd vervolgens met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Pers 1 teen knoflook uit boven 3 el olijfolie en klop het, samen met het opgevangen sinaasappelsap, tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 1 zakje bosui in ringetjes. Schep de kidneybonen om met de sinaasappelpartjes, bosui en dressing.
Kidneybonensalade
bijgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spoel 1 blik kidneybonen (400 g) af in een vergiet. Snijd van 2 sinaasappels de onder- en bovenkant, zet ze rechtop op een werkvlak en snijd de schil er dik af, tot op het vlies. Snijd vervolgens met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Pers 1 teen knoflook uit boven 3 el olijfolie en klop het, samen met het opgevangen sinaasappelsap, tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 1 zakje bosui in ringetjes. Schep de kidneybonen om met de sinaasappelpartjes, bosui en dressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 blik kidneybonen
2 sinaasappels
1 teen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 zakje bosuitjes