Aardappelkoekjes met zomergroenten
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen. Kook de aardappelen 15-20 minuten. Klop de kwark in een kom met de munt en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af en stamp ze, met de citroenrasp, tot een fijne puree. Laat afkoelen en roer de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de puree 12 balletjes en druk ze plat. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten in 4-5 min. bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Kook intussen de peultjes in een ruime pan in 4-5 min. beetgaar, doe na 3 min. de tuinerwten erbij. Giet af en serveer met de aardappelkoekjes en muntdip. Lekker met andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Aardappelkoekjes met zomergroenten
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen. Kook de aardappelen 15-20 minuten. Klop de kwark in een kom met de munt en zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af en stamp ze, met de citroenrasp, tot een fijne puree. Laat afkoelen en roer de eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de puree 12 balletjes en druk ze plat. Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten in 4-5 min. bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Kook intussen de peultjes in een ruime pan in 4-5 min. beetgaar, doe na 3 min. de tuinerwten erbij. Giet af en serveer met de aardappelkoekjes en muntdip. Lekker met andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
800 g kruimige aardappelen
150 ml volle kwark
1 bakje verse munt
2 eieren
5 el olijfolie
400 g peultjes
½ pak tuinerwten