Paella met kip, chorizo en snijbonen
Dit rijstgerecht wordt overal in Spanje weer anders gemaakt, maar de eerste paella werd bereid in... inderdaad: Valencia!
Aan de slag
Was de snijbonen, snijd in stukken van ca. 5 cm. Maak de paprika en schoon en snijd in stukjes. Giet de tomaten af, bewaar het vocht en snijd ze fijn. Snijd de chorizo in blokjes van ca. 1 x1 cm.
Verhit ineen grote pan de olie. Bak de kip in ca. 5 min. rondom bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en bak met de paprika 2 min. mee. Voeg paprikapoeder, chorizo en tomaten met vocht toe.
Breng het water met bouillonblokjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de saffraan toe. Roer de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon en snijbonen toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op middelhoog vuur droog.
Schep na ca. 10 min. de boterbonen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de gamba's of mosselen door de rijst en warm kort mee.
Paella met kip, chorizo en snijbonen
Dit rijstgerecht wordt overal in Spanje weer anders gemaakt, maar de eerste paella werd bereid in... inderdaad: Valencia!
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Was de snijbonen, snijd in stukken van ca. 5 cm. Maak de paprika en schoon en snijd in stukjes. Giet de tomaten af, bewaar het vocht en snijd ze fijn. Snijd de chorizo in blokjes van ca. 1 x1 cm.
Verhit ineen grote pan de olie. Bak de kip in ca. 5 min. rondom bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en bak met de paprika 2 min. mee. Voeg paprikapoeder, chorizo en tomaten met vocht toe.
Breng het water met bouillonblokjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de saffraan toe. Roer de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon en snijbonen toe. Kook de rijst in ca. 15 min. onafgedekt op middelhoog vuur droog.
Schep na ca. 10 min. de boterbonen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de gamba's of mosselen door de rijst en warm kort mee.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g verse snijbonen
1 rode paprika
400 g gepelde tomaten in blik
150 g chorizoworsten aan een stuk
6 el traditionele olijfolie
4 kipdrumsticks
2 tenen knoflook
1 el paprikapoeder
750 ml water
1½ kippenbouillontablet
1 envelopje saffraandraadjes
300 g risottorijst
400 g boterboontjes in blik
200 g gekookte gamba's