Macaroni met kip
Macaroni met kip, een handig maaltje voor doordeweeks. Al in een halfuurtje op tafel en aangevuld met lekker veel groente.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 cm. Snijd de kip in hele dunne reepjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 5 min. mee.
Halveer ondertussen de snoeptomaten en voeg de tomaten met het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Voeg de slagroom en tapenade toe en laat nog 5 min. verder garen met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie op hoog vuur en bak de kip in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel de pasta en de kip over de borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Macaroni met kip
Macaroni met kip, een handig maaltje voor doordeweeks. Al in een halfuurtje op tafel en aangevuld met lekker veel groente.
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 cm. Snijd de kip in hele dunne reepjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 5 min. mee.
Halveer ondertussen de snoeptomaten en voeg de tomaten met het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Voeg de slagroom en tapenade toe en laat nog 5 min. verder garen met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie op hoog vuur en bak de kip in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel de pasta en de kip over de borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
400 g sperziebonen
390 g kipdijfilet
4 el extra vierge olijfolie
150 g snoepgroente tomaten
100 ml water
125 ml verse slagroom
110 g tomatentapenade
300 g macaroni grande
60 g Parmezaanse kaas