Macaroni met kip
bewaar
bewaar

Macaroni met kip

Macaroni met kip, een handig maaltje voor doordeweeks. Al in een halfuurtje op tafel en aangevuld met lekker veel groente.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 cm. Snijd de kip in hele dunne reepjes.

Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 5 min. mee.

Halveer ondertussen de snoeptomaten en voeg de tomaten met het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Voeg de slagroom en tapenade toe en laat nog 5 min. verder garen met de deksel op de pan.

Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit in een koekenpan de rest van de olie op hoog vuur en bak de kip in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel de pasta en de kip over de borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaroni met kip

Macaroni met kip, een handig maaltje voor doordeweeks. Al in een halfuurtje op tafel en aangevuld met lekker veel groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig