Makkelijke gehakthachee met rodekool
Net zo lekker als de klassieke hachee, maar véél sneller klaar.
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Bak de rundersoepballetjes in een braadpan in iets meer dan de helft van de boter op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Voeg de hacheekruiden en het water toe en stoof de soepballetjes afgedekt in 20 min. gaar. Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de rest van de boter in een kleine pan met dikke bodem, schep de rodekool en de cranberrycompote erin en stoof de kool afgedekt zachtjes ca. 10 min. Serveer de balletjes met de gekookte aardappelen en de rodekool.
Makkelijke gehakthachee met rodekool
Net zo lekker als de klassieke hachee, maar véél sneller klaar.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Bak de rundersoepballetjes in een braadpan in iets meer dan de helft van de boter op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Voeg de hacheekruiden en het water toe en stoof de soepballetjes afgedekt in 20 min. gaar. Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de rest van de boter in een kleine pan met dikke bodem, schep de rodekool en de cranberrycompote erin en stoof de kool afgedekt zachtjes ca. 10 min. Serveer de balletjes met de gekookte aardappelen en de rodekool.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 uien
440 g verse rundersoepballetjes
40 g ongezouten roomboter
36 g hacheekruiden
450 ml water
800 g kruimige aardappelen
500 g koelverse gekookte rodekool met appel
175 g cranberrycompote