Peren-bosbessencrumble met port
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en meng met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Snijd de boter in blokjes, doe in de kom en kneed er met koele handen een kruimeldeeg van. Zet tot gebruik in de koelkast.
Schil de peren en snijd in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de peer, bosbessen, het citroensap en rasp in de ovenschaal. Schenk de port erover.
Neem het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel over de schaal. Zet de schaal in het midden van oven en bak de crumble in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Verlaag de temperatuur na 10 min. tot 180 °C. Serveer de crumble warm. Lekker met een bolletje vanilleroomijs.
Peren-bosbessencrumble met port
nagerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en meng met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Snijd de boter in blokjes, doe in de kom en kneed er met koele handen een kruimeldeeg van. Zet tot gebruik in de koelkast.
Schil de peren en snijd in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de peer, bosbessen, het citroensap en rasp in de ovenschaal. Schenk de port erover.
Neem het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel over de schaal. Zet de schaal in het midden van oven en bak de crumble in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Verlaag de temperatuur na 10 min. tot 180 °C. Serveer de crumble warm. Lekker met een bolletje vanilleroomijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
8 el lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
175 g koude boter
4 rijpe, zoete en sappige handperen
1 citroen
1 doos bosbessen
8 el rode port
Dit heb je nodig
lage ovenschaal, ingevet