Citroenkoekjes
Met geraspte citrusschil als natuurlijke smaakmaker.
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap. Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het citroenrasp en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.
Leg de siliconenbakvorm met de open kant op het deeg en snijd met een mesje langs de rand. Snijd van het deeg, nu in de vorm van een haas, nog een randje van 1/2 cm af zodat het in de bakvorm past. Leg het in de bakvorm. Steek uit de rest van het deeg met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes of rol het deeg tot een worst en snijd daar plakken van.
Leg de paashaasvorm en de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. gaar en goudbruin. Laat de koekjes en de paashaas (in de vorm) afkoelen.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Citroenkoekjes
Met geraspte citrusschil als natuurlijke smaakmaker.
nagerecht
null porties
215 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap. Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het citroenrasp en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.
Leg de siliconenbakvorm met de open kant op het deeg en snijd met een mesje langs de rand. Snijd van het deeg, nu in de vorm van een haas, nog een randje van 1/2 cm af zodat het in de bakvorm past. Leg het in de bakvorm. Steek uit de rest van het deeg met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes of rol het deeg tot een worst en snijd daar plakken van.
Leg de paashaasvorm en de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. gaar en goudbruin. Laat de koekjes en de paashaas (in de vorm) afkoelen.
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g ongezouten roomboter
125 g witte basterdsuiker
1 middelgroot ei
2 el bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
deegroller
siliconenbakvorm haas
uitsteekvormpjes
bakpapier