Tomaten-komkommersalade
bewaar
bewaar

Tomaten-komkommersalade

Deze salade is geïnspireerd op de Indiase tomaten-komkommersalade kachumbar. Een frisse, kruidige salade dankzij komijn, koriander, munt en limoen. Dankzij de peper krijgt hij nog wat pit.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de komijn tot de geur vrijkomt.

Snipper de ui en snijd de tomaten en komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander en munt fijn. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoen uit.

Klop in een grote kom een dressing van het limoensap, de suiker en helft van de komijn. Breng op smaak met peper (voeg nu nog geen zout toe anders wordt er te veel vocht onttrokken aan de groenten in de salade).

Schep de tomaat, komkommer, rode peper, koriander, helft van de munt en helft van de ui door de dressing. Zet ca. 1 uur in de koelkast om de salade lekker koud te laten worden en de smaken in te laten trekken.

Breng de salade vlak voor serveren op smaak met zout en garneer met de rest van de ui en munt. Bestrooi met de rest van de komijn.

achtergrondinfoDeze populaire salade wordt vaak als fris bijgerecht geserveerd en past bij bijna elk Indiaas gerecht. Je ziet het vaak terug bij grote buffetten in restaurants of op bruiloften.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaten-komkommersalade

Deze salade is geïnspireerd op de Indiase tomaten-komkommersalade kachumbar. Een frisse, kruidige salade dankzij komijn, koriander, munt en limoen. Dankzij de peper krijgt hij nog wat pit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig