Ovenschotel met worst & courgette
Een gerecht met veel verschillende lagen, die allemaal even lekker zijn!
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de worst in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de courgettes in dunne plakjes.
Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.
Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
Ovenschotel met worst & courgette
Een gerecht met veel verschillende lagen, die allemaal even lekker zijn!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de worst in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de courgettes in dunne plakjes.
Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.
Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg Pommes culinair
240 g Groninger metworst
1 rode ui
5 takjes verse tijm
2 courgettes
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
aluminiumfolie