Ovenschotel met krieltjes
Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.
Aan de slag
Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).
Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Ovenschotel met krieltjes
Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).
Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
900 g minikrieltjes
1 courgette
3 bosuien
4 middelgrote eieren
4 el crème fraîche
2 el kappertjes
150 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)