Mosterdvink met aardappelkroketten
Aan de slag
Verhit de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bak-papier. Bestrijk de rundervinken rondom met mosterd en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Leg de aardappelkroketten in één laag op de bakplaat en bak in 20-22 min. goudbruin. Keer na 12 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze.
Verhit de olie in een kleine braadpan en bak het vlees in 12 min. rondom bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar en giet af. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui 3 min., voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de tomatensaus door de sperziebonen.
Serveer de mosterdvinken met sperziebonen in tomatensaus en de aardappelkroketten.
Mosterdvink met aardappelkroketten
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
22 min. wachten
Aan de slag
Verhit de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bak-papier. Bestrijk de rundervinken rondom met mosterd en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Leg de aardappelkroketten in één laag op de bakplaat en bak in 20-22 min. goudbruin. Keer na 12 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze.
Verhit de olie in een kleine braadpan en bak het vlees in 12 min. rondom bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar en giet af. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui 3 min., voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de tomatensaus door de sperziebonen.
Serveer de mosterdvinken met sperziebonen in tomatensaus en de aardappelkroketten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 x 2 rundervinken
1 el mosterd
4 plakjes gerookt ontbijtspek
1 zak golden kroketten
500 g sperziebonen
1 el olijfolie
1 ui
1 blik tomatenblokjes
Dit heb je nodig
bakpapier