Salade van bleekselderij, appel en macadamianoten
bewaar
bewaar

Salade van bleekselderij, appel en macadamianoten

10 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de buitenste stengels van de bleekselderij. Pluk de gele blaadjes van de stengels uit het hart en leg ze in een bakje met ijskoud water. Was de overige stengels en snijd ze in ragfijne schuine plakjes.

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. Leg de appel in een grote kom en pers de citroen erover uit.

Schep de bleekselderij en mayonaise luchtig door de partjes appel. Breng op smaak met zout en peper. Dep de selderijblaadjes met keukenpapier droog en strooi ze met de noten over de salade. Lekker bij slavinken, saucijzen of Catalaanse worstjes.

algemeenDe buitenste stengels van de bleekselderij zijn soms te stug voor in de salade. Stoof of kook ze, in combinatie met wortel bijvoorbeeld. Of verwerk ze in de risotto bianco (zie recept elders op ah.nl/recepten). Ook handig: snijd de stengels in stukjes en vries ze in, een beetje bleekselderij in een stoofschotel geeft alle andere smaken meer accent.
algemeenDe macadamianoten geven een heerlijke zachte smaak aan deze voorjaarssalade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade van bleekselderij, appel en macadamianoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig