Oma's jachtschotel
Winterse groenten met puree in een ovenschotel vragen natuurlijk om de zoete smaak van warme appel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine stukjes en de appel in dunne plakken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de uien 5 min. Bak de peen 5 min. mee. Bak het gehakt 3 min. mee. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Vet de schaal in. Verdeel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Strijk glad. Leg de appels dakpansgewijs op de puree. Verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Oma's jachtschotel
Winterse groenten met puree in een ovenschotel vragen natuurlijk om de zoete smaak van warme appel.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine stukjes en de appel in dunne plakken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de uien 5 min. Bak de peen 5 min. mee. Bak het gehakt 3 min. mee. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Vet de schaal in. Verdeel over de ingevette ovenschaal. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Strijk glad. Leg de appels dakpansgewijs op de puree. Verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 grote uien
250 g winterpeen
50 g ongezouten roomboter
2 Elstar appels
500 g half-om-halfgehakt
1 el Zaanse mosterd
450 g aardappelpuree met boter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)