Kip met rodekool-noedelsalade
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 3/7 van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Breek de noedels. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de noedels 2 min. Voeg de kruiden van de noedels, het amandelschaafsel en het sesamzaad toe en bak ca. 3 min. mee tot alle ingrediënten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
Klop een dressing van de rest van de olie, de ketjap, de azijn en de suiker. Breng eventueel op smaak met peper.
Meng de kool met de noedels en de kip. Meng goed en besprenkel met de dressing.
Kip met rodekool-noedelsalade
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 3/7 van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Breek de noedels. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de noedels 2 min. Voeg de kruiden van de noedels, het amandelschaafsel en het sesamzaad toe en bak ca. 3 min. mee tot alle ingrediënten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
Klop een dressing van de rest van de olie, de ketjap, de azijn en de suiker. Breng eventueel op smaak met peper.
Meng de kool met de noedels en de kip. Meng goed en besprenkel met de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilet
8 el zonnebloemolie
70 g Goodnoodles Oosterse kip
25 g ongezouten roomboter
55 g amandelschaafsel
4 el sesamzaad
2 el ketjap manis
2 el rodewijnazijn
2 el lichte basterdsuiker
600 g gesneden rodekool