Provençaalse groenten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Was alle groenten en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de aubergine en courgette met wat zout en laat dit 10 min. intrekken. Dep de groenten droog.
Zet de groenten rechtop in rijen in een langwerpige ingevette ovenschaal. Om en om courgette, tomaat en aubergine. Strooi de kruiden en naar smaak peper over de groenten en druppel de olie erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de groenten 35 minuten.
Roer de mascarpone los met zout en peper. Verwijder het folie van de groenten en lepel de mascarpone erover. Bak alles nog 15 minuten. Lekker met rijst.
Provençaalse groenten
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
65 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Was alle groenten en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de aubergine en courgette met wat zout en laat dit 10 min. intrekken. Dep de groenten droog.
Zet de groenten rechtop in rijen in een langwerpige ingevette ovenschaal. Om en om courgette, tomaat en aubergine. Strooi de kruiden en naar smaak peper over de groenten en druppel de olie erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de groenten 35 minuten.
Roer de mascarpone los met zout en peper. Verwijder het folie van de groenten en lepel de mascarpone erover. Bak alles nog 15 minuten. Lekker met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 dunne aubergines
2 kleine courgettes
8 trostomaten
1 el provençaalse kruiden
3 el olijfolie
250 g mascarpone
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)