Hanna's kerriesaté
Aan de slag
Schenk 2 el olie in een kom en meng met 2 el citroensap, komijn, 2 tl currypoeder, gemberpoeder, sambal en zout naar smaak. Voeg de kip toe en marineer 10 min.
Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in de bouillon. Giet af en bestrooi met de rest van het currypoeder. Laat de aardappelen nog even van het vuur af met de deksel op de pan stomen.
Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur 5 min. garen.
Kook ondertussen de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de taugé. Verdeel de groenten en de aardappelen over 4 borden en leg de kerriesaté erbij. Serveer met de kokossaus.
Hanna's kerriesaté
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
40 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schenk 2 el olie in een kom en meng met 2 el citroensap, komijn, 2 tl currypoeder, gemberpoeder, sambal en zout naar smaak. Voeg de kip toe en marineer 10 min.
Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in de bouillon. Giet af en bestrooi met de rest van het currypoeder. Laat de aardappelen nog even van het vuur af met de deksel op de pan stomen.
Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur 5 min. garen.
Kook ondertussen de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de taugé. Verdeel de groenten en de aardappelen over 4 borden en leg de kerriesaté erbij. Serveer met de kokossaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
1 citroen
1 tl gemalen komijn (djinten)
4 tl currypoeder
1 tl gemberpoeder (djahé)
2 tl sambal badjak
400 g kipfilet
1 kg aardappelen
1 l kippenbouillon
1 blik kokosmelk
3 schaaltjes haricots verts
1 bakje taugé
Dit heb je nodig
12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water