Citroenkip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.
Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.
Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.
Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.
Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.
Citroenkip
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.
Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.
Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.
Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.
Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
100 ml traditionele olijfolie
200 ml droge witte wijn
200 ml kraanwater
8 scharrelkippenbouten
500 g dunne preien
6 el traditionele olijfolie
2 rode uien
1 takje verse basilicum
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan
staafmixer