Gevulde appels
bewaar
bewaar

Gevulde appels

30 min. bereiden / 35 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Week het brood in 100 ml water. Snijd een mooi kapje van de appeltjes. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit. Maak de opening zoveel groter dat er nog een wand van ca. 2 cm dik overblijft.

Knijp het water uit het brood. Kneed het gehakt met brood, ei, knoflook, kaneel en zout en peper door elkaar. Vul de appeltjes met het gehakt en druk het goed aan.

Zet de appeltjes in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op. Bestrijk de appeltjes met olie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de appeltjes in ca. 35 min. gaar. Lekker bij stamppot zuurkool of boerenkool.

algemeenMaak van de stukjes appel die uit de appeltjes komen een lekkere appelmoes. Kook de stukjes met een beetje suiker en 2 el witte wijn of water in ca. 10 min. tot moes. Warm en koud lekker.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde appels

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig