Gevulde appels
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Week het brood in 100 ml water. Snijd een mooi kapje van de appeltjes. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit. Maak de opening zoveel groter dat er nog een wand van ca. 2 cm dik overblijft.
Knijp het water uit het brood. Kneed het gehakt met brood, ei, knoflook, kaneel en zout en peper door elkaar. Vul de appeltjes met het gehakt en druk het goed aan.
Zet de appeltjes in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op. Bestrijk de appeltjes met olie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de appeltjes in ca. 35 min. gaar. Lekker bij stamppot zuurkool of boerenkool.
Gevulde appels
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Week het brood in 100 ml water. Snijd een mooi kapje van de appeltjes. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit. Maak de opening zoveel groter dat er nog een wand van ca. 2 cm dik overblijft.
Knijp het water uit het brood. Kneed het gehakt met brood, ei, knoflook, kaneel en zout en peper door elkaar. Vul de appeltjes met het gehakt en druk het goed aan.
Zet de appeltjes in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op. Bestrijk de appeltjes met olie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de appeltjes in ca. 35 min. gaar. Lekker bij stamppot zuurkool of boerenkool.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g oud witbrood
8 kleine appels
400 g gehakt
1 ei
1 teen knoflook
1½ tl kaneel
1 el olie
Dit heb je nodig
appelboor, ovenschaal