Gegrilde asperges met kabeljauw
Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe. Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Gegrilde asperges met kabeljauw
Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe. Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
80 g ongezouten roomboter
2 el amandelschaafsel
1 kg verse witte asperges
500 g verse kabeljauwfilets
3 bosuien
50 ml droge witte wijn
Dit heb je nodig
grillpan
bakpapier