Cupcakes met basilicumroom
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren en olie met een mixer glad en luchtig. Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Spatel luchtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Roer ondertussen de mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen. Versier ze, eventueel met behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Cupcakes met basilicumroom
bijgerecht
null personen
240 kcal
45 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren en olie met een mixer glad en luchtig. Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Spatel luchtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Roer ondertussen de mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen. Versier ze, eventueel met behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el sesamzaad
½ potje semi-zongedroogde tomaten
3 eieren
170 ml olijfolie
2 zakjes bosui
310 g bloem
1 el bakpoeder
1 bakje mascarpone
1 bakje basilicum
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet, spuitzak