Asperges met botersaus
Wanneer de asperges weer van volle grond worden gestoken wordt het pas echt lente in de keuken.
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een ruime pan water 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen.
Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de asperges en aardappelen over de borden. Schep de saus op de asperges. Leg de eieren erop. Bestrooi met de peterselie en peper.
Asperges met botersaus
Wanneer de asperges weer van volle grond worden gestoken wordt het pas echt lente in de keuken.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in een ruime pan water 10 min. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 15 min. in het hete water liggen.
Boen ondertussen de aardappelen schoon en halveer. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat van het vuur met de deksel op de pan 5 min. staan. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de asperges en aardappelen over de borden. Schep de saus op de asperges. Leg de eieren erop. Bestrooi met de peterselie en peper.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
1 kg Pommes Primeur aardappelen
4 middelgrote scharreleieren
1 zakje saus voor asperges
50 g ongezouten roomboter
20 g verse platte peterselie