Peperkip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de peper, het zout en 1 el olie en bestrijk de kippenpoten ermee. Verhit 1 el olie in de braadpan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Zet de pan in de oven en laat de kip in ca. 30 min. gaar worden.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de ui en paprika 4 min. Voeg zout en peper toe. Schep door de rijst en serveer met de kippenpoten.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Peperkip
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de peper, het zout en 1 el olie en bestrijk de kippenpoten ermee. Verhit 1 el olie in de braadpan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Zet de pan in de oven en laat de kip in ca. 30 min. gaar worden.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de ui en paprika 4 min. Voeg zout en peper toe. Schep door de rijst en serveer met de kippenpoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 tl zwarte peper
1 tl zout
4 el zonnebloemolie
4 kippenpoten
300 g witte rijst
2 uien
1 zak paprikamix
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan