Ossenhaas wellington
bewaar
bewaar

Ossenhaas wellington

Engelse klassieker met kastanjechampignons en tijm. Verras je gasten met dit chique gerecht.

35 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de korsten van de sneetjes witbrood. Snijd de hoed van 4 champignons en doe de stelen en de rest van de champignons in de keukenmachine.

Voeg de sjalot, boterhammen en tijm toe en maal in 30 sec. fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak het champignonmengsel op middelhoog vuur in 6 min. gaar.

Rol de plakjes bladerdeeg iets verder uit met de deegroller. Bedek de plakjes met het champignonmengsel maar laat de randen vrij. Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed. Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed. Splits het ei. Bestrijk de randen van het deeg met eiwit en vouw het deeg over het vlees.

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Bak de pakketjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin, het vlees is dan medium. Serveer direct.

combinatietipLekker met haricots verts en gebakken aardappelen.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ossenhaas wellington

Engelse klassieker met kastanjechampignons en tijm. Verras je gasten met dit chique gerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig