Zoete couscoussalade
Picknick proof met zomer frisse mango en limoen!
Aan de slag
Laat de mangostukjes ontdooien en snijd de winterpeen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Doe de blokjes samen met de couscous in een ruime schaal en meng er de kaneel, het kerriepoeder en zout door. Schenk het kokende water erbij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen boven de couscous. Pers de vrucht uit en roer het sap door de couscous. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Schep de bietjes, mango en kipreepjes door de couscous en serveer.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Zoete couscoussalade
Picknick proof met zomer frisse mango en limoen!
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de mangostukjes ontdooien en snijd de winterpeen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Doe de blokjes samen met de couscous in een ruime schaal en meng er de kaneel, het kerriepoeder en zout door. Schenk het kokende water erbij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen boven de couscous. Pers de vrucht uit en roer het sap door de couscous. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Schep de bietjes, mango en kipreepjes door de couscous en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries mango stukjes
250 g winterpeen
300 g couscous
1 tl kaneel
1 el kerriepoeder
2 tl zout
500 ml kokend water
1 limoen
500 g gekookte bieten
300 g gerookte kipreepjes