Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
Aan de slag
Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken, mosselen die niet sluiten verwijderen. Citroen goed schoonboenen en de schil raspen. In pan helft van boter verhitten. Rijst al omscheppend glazig bakken. Citroenrasp, bouillontablet en 6 dl water toevoegen en rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook pellen en hakken. Koriander grof hakken. In wok of grote braadpan olie verhitten. Mosselen met bosui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Peper erover strooien, wijn erbij schenken en mosselen al omscheppend ca. 5 minuten verwarmen of tot alle mosselen geopend zijn. Koriander erover strooien en mosselen nogmaals omscheppen. Roomkaas en rest van boter door gare rijst roeren. Rijst op smaak brengen met peper en in vier diepe borden scheppen, helft van mosselen erop scheppen. Rest van mosselen apart erbij geven.
Roergebakken mosselen met romige citroenrijst
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken, mosselen die niet sluiten verwijderen. Citroen goed schoonboenen en de schil raspen. In pan helft van boter verhitten. Rijst al omscheppend glazig bakken. Citroenrasp, bouillontablet en 6 dl water toevoegen en rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden. Knoflook pellen en hakken. Koriander grof hakken. In wok of grote braadpan olie verhitten. Mosselen met bosui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Peper erover strooien, wijn erbij schenken en mosselen al omscheppend ca. 5 minuten verwarmen of tot alle mosselen geopend zijn. Koriander erover strooien en mosselen nogmaals omscheppen. Roomkaas en rest van boter door gare rijst roeren. Rijst op smaak brengen met peper en in vier diepe borden scheppen, helft van mosselen erop scheppen. Rest van mosselen apart erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bak verse mosselen
½ citroen
30 g roomboter
200 g risottorijst
1 visbouillontablet
3 bosuitjes
1 teen knoflook
1 zakje verse koriander
0 (versgemalen) peper
75 ml droge witte wijn
50 g verse roomkaas
Dit heb je nodig
wok