Koffietrifles
Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met de siroop uit de pot stemgember (2 el voor 4 porties). Snijd de bolletjes stemgember fijn. Meng de bolletjes stemgember samen met de kaneel door de room.
Snijd de cake in de breedte in 4 plakken. Steek met een whiskyglas rondjes uit de plakken cake en leg per wiskyglas 1 plak cake op de bodem. Verdeel de koffie over de glazen en schep de gemberroom erop.
Verkruimel de overgebleven stukken cake. Strooi de cakekruimels en schaaf de chocolade over de trifles.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Koffietrifles
Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.
nagerecht
null personen
455 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Klop de slagroom stijf met de siroop uit de pot stemgember (2 el voor 4 porties). Snijd de bolletjes stemgember fijn. Meng de bolletjes stemgember samen met de kaneel door de room.
Snijd de cake in de breedte in 4 plakken. Steek met een whiskyglas rondjes uit de plakken cake en leg per wiskyglas 1 plak cake op de bodem. Verdeel de koffie over de glazen en schep de gemberroom erop.
Verkruimel de overgebleven stukken cake. Strooi de cakekruimels en schaaf de chocolade over de trifles.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 ml verse slagroom
3 bolletjes stemgember op siroop
½ el gemalen kaneel
175 g roombotercake
200 ml sterke koffie
25 g pure chocolade
Dit heb je nodig
4 whiskyglazen