Triple-nut-cupcakes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Houd 12 cashewnoten achter voor de garnering en hak de rest grof.
Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker lichtbruin en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de gehakte noten en witte chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de pure chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de cashewnoten en bestrooi met de hagelmix.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Triple-nut-cupcakes
nagerecht
null porties
380 kcal
15 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Houd 12 cashewnoten achter voor de garnering en hak de rest grof.
Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker lichtbruin en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de gehakte noten en witte chocolade erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de pure chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de cashewnoten en bestrooi met de hagelmix.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ el walnoten
1½ el hazelnoten
0 ongezouten cashewnoten
125 g boter
125 g donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
50 g witte chocolade
200 ml slagroom
200 g extra pure chocolade
0 hagelmix
Dit heb je nodig
12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer