Triple-nut-cupcakes
bewaar
bewaar

Triple-nut-cupcakes

15 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Houd 12 cashewnoten achter voor de garnering en hak de rest grof.

Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker lichtbruin en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de gehakte noten en witte chocolade erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de pure chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de cashewnoten en bestrooi met de hagelmix.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Triple-nut-cupcakes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig