Artisjok met knoflookmayonaise
bewaar
bewaar

Artisjok met knoflookmayonaise

Artisjokken zijn verrukkelijk - en makkelijker te bereiden dan je denkt!

35 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren, deze zijn hard en taai. Halveer de citroenen. Wrijf de onderkant van de artisjok in met ½ citroen om verkleuren te voorkomen.

Pers de rest van de citroen uit. Breng een grote pan water met het citroensap aan de kook. Doe de artisjokken in de pan en bedek ze met een bord zodat ze onder water blijven. Kook de artisjokken in 25-30 min. gaar. Ze zijn gaar als je met de punt van een mes makkelijk door de artisjokbodem kunt glijden.

Doe ondertussen de mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven en roer deze samen met de mosterd door de mayonaise. Breng op smaak met peper en verdeel de mayonaise over kleine schaaltjes.

Neem de artisjokken met een schuimspaan uit de pan. Laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken. Verdeel over de borden en zet bij elk bord een schaaltje knoflookmayonaise.

Haal een voor een de blaadjes van de artisjok, dip ze in de knoflookmayonaise en eet het zachte onderste gedeelte. Het hooi in de kern van de artisjok kun je met de hand of een lepel verwijderen, dit is niet eetbaar. Eet tot slot de malse artisjokbodem met de rest van de knoflookmayonaise.

variatietipArtisjok is ook heerlijk met een kruiden- of honing-mosterdvinaigrette. Kijk voor de recepten op elders op ah.nl/allerhande.

Artisjok bereiden

Instructievideo - 01:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Artisjok met knoflookmayonaise

Artisjokken zijn verrukkelijk - en makkelijker te bereiden dan je denkt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig